1-ви кръг–Тайм Атак+Дрифт Шоу-In Memory of landikar

За нерегистрирани.
Подлежи на сериозно модериране, без предупреждение ;-)

Модератори: Форум модератори, Voting

1-ви кръг–Тайм Атак+Дрифт Шоу-In Memory of landikar

Мнениеот maggkrabar » 15 Фев 2009, 23:16

http://www.drifting-bg.com/forum/viewto ... highlight=


Изображение
difcho написа:След дългата зимна пауза, която за някой от Вас се оказа прекалено дълга mihihi и след многобройните дискусии около регламентите, стартовите номера, календара и т.н. дойде ред вече да си говорим за конкретно мероприятие и по-точно 1-вия кръг за 2009 г., който ще се проведе в с. Калояново, Пловдивско. Самото място за откриването на любителския сезон 2009 не е случайно избрано, както и датите за провеждането му. На 8 март се навършва 1 година от смърта на Лъчезар Койчев – landikar, който е добре познат на повечето редовни участници и за който пистата в с. Калояново беше като втори дом.

Мероприятието се организира от „Дрифт Клуб България” и ще се проведе в два дни – събота 7 март и неделя 8 март на писта Дракон, с. Калояново, Пловдивско. Скица на пистата може да видите тук

Графика за двата дни е посочен в регламента за провеждане на „Тайм Атак”, който можете да изтеглите от тук но ще го напиша отново в тази тема плюс допълнителните особености, които ще съпътстват 1-вия кръг за 2009 г.


Събота 7 март:

07:00 Отваряне на достъпа до пистата

07:30 – 07:50 Попълване на декларации и провеждане на технически преглед за автомобилите от клас „А”
07:50 – 08:10 Попълване на декларации и провеждане на технически преглед за автомобилите от клас „В”
08:10 – 08:30 Попълване на декларации и провеждане на технически преглед за автомобилите от клас „С”

08:40 Брифинг с участниците
08:50 Обявяване на списъците по класове

09:00 – 12:00 Свободна тренировка за всеки клас подред (първи е клас „А”, след тях клас „В” и накрая клас „С”). Колите се пускат на групи по 5 автомобила на пистата и им се засича време за всяка една обиколка. Всяка група ще разполага с 8 минути за тренировка.

12:00 – 13:00 1 час посветен на Лъчезар Койчев – landikar. Субару Клуб България ще почетат паметта му на пистата.

13:30 – 16:30 Начало на квалификация за всеки клас подред (първи е клас „А”, след тях клас „В” и накрая клас „С”). Колите ще бъдат групирани според времената от свободната тренировка така, че участници с близки времена да са в една група и по този начин да се избегне евентуално застигане на някой участник. Отново групите ще са по 5 автомобила на пистата и им се засича време за всяка една обиколка. Времето за квалификация на всяка група е 8 минути. Участниците с най-добрите 8 времена от всеки клас се класират за следващия ден. Отделно най-добрата обиколка на всеки участник участвал в квалификацията ще се сравни с тези на всички останали участници, без значение кой в кой клас участва и ще бъде обявен „Рекордьор на писта Дракон”.

16:40 Обявяване на резултатите за деня

16:50 – 18:30 Начало на свободно каране на пистата. Всеки записал се за „Тайм Атак” или „Дрифт Шоу” може да кара, както и Субару Клуб България. На пистата ще се излиза свободно, т.е. който когато поиска и кара колкото обиколки желае.

18:30 Закриване на съботния ден.



Неделя 8 март:

07:00 Отваряне на достъпа до пистата

07:15 – 07:45 Технически преглед за участниците в дрифта, които не са участвали в „Тайм Атак” предния ден.
07:45 Брифинг с участниците в дрифта.

08:00 – 10:30 Дрифт. Автомобилите излизат на групи по 6, като всяка група разполага с по 8 минути за каране. Всеки участник ще направи по 2 сесии.

10:30 – 11:00 Откриване на състезание „Тайм Атак”

11:00 – 12:00 Свободна тренировка за 8-те класирали се от клас „А” (на пистата излизат всички участници едновременно за 4 минутна тренировка). Провеждане на двубоите и награждаване на първите 3-ма. Всеки двубои ще се провежда в 3 обиколки.
12:00 – 13:00 Свободна тренировка за 8-те класирали се от клас „В” (на пистата излизат всички участници едновременно за 4 минутна тренировка). Провеждане на двубоите и награждаване на първите 3-ма. Всеки двубои ще се провежда в 3 обиколки.
13:00 – 14:00 Свободна тренировка за 8-те класирали се от клас „С” (на пистата излизат всички участници едновременно за 4 минутна тренировка). Провеждане на двубоите и награждаване на първите 3-ма. Всеки двубои ще се провежда в 3 обиколки.

11:00 – 15:00 Тунинг Изложение и награждаване на 3-те най-харесани коли от публиката.

14:00 – 18:00 Дрифт Шоу. Автомобилите излизат на групи по 6, като всяка група разполага с по 8 минути за каране. Всеки участник ще направи поне по 3 сесии.

18:00 Закриване на уикенда.


Времеизмерването ще се осъществява с чисто новата техника, която ще се монтира на пистата. Всяка кола докато се движи по пистата по време на тренировките ще има по един транспондер. С тази система ще се измерват времената само в съботния ден, поради невъзможността в неделя да се засичат две отделни времена на две различни точки от пистата. В неделя ще се засича общо време за 3-те обиколки с професионални хронометри.

Такси за участие платени предварително (по банка (утре през деня ще пусна и самата сметка) или на каса):
Такса за участие в „Тайм Атак” – 30 лв (включва боне и застраховка „Злополука”)
Такса за участие в „Дрифт Шоу” – 30 лв (включва боне и застраховка „Злополука”)
Такса за участие в „Тайм Атак” + „Дрифт Шоу” – 50 лв (включва боне и застраховка „Злополука”)
Свободното каране в събота вечер е бонус за всички записали се за участие.


Таксите се плащат след подаването на заявка по интернет. Самата заявка можете да изтеглите от тук. Една заявка се счита за подадена само, когато е платена съответната такса за участие. e-mail за подаване на заявките: ivanov_iandgbrokers@mail.bg
Всеки който се запише направо на пистата в дните на мероприятието заплаща двойни такси! Същото важи и за тези, които си подадат заявката предварително, но не са платили такса за участие! Идеята е да може по-добре да се планират самите мероприятия като разчет на времето, за да може всичко да протича много по-гладко.[/color][/b]

Лимита на участниците за „Тайм Атак” е 90! Лимита за участниците за „Дрифт Шоу” е 48! Периодично в тази тема ще обявявам, колко свободни места остават. На всеки 2 (две) участващи коли може да влезе и по една сервизна до сервизната зона! Всеки участник с валидна заявка влиза на пистата без да плаща вход, като със себе си може да вземе още 2-ма души максимум.

На пистата и през двата дни ще има машина за смяна на гуми, както и компресор, като смяната на гуми ще е безплатна за всички участници!

За спане:

Целият хотел „Сарай” е резервиран за това мероприятие от „Дрифт Клуб България”! В заявката всеки може да посочи каква стая иска и за кои нощувки. А самите стаи са:

Двойна стая (две единични легла) – 58,50 лв (нощувка + закуска) - 13 бр.
Тройна стая (три единични легла) – 87,85 лв (нощувка + закуска) - 2 бр.
Апартамент (спалня + разгъваем диван) за 4 човека – 81 лв (нощувка + закуска) - 4 бр.
ВИП Апартамент (спалня + разгъваем диван) за 4 човека – 105,30 лв (нощувка + закуска) - 2 бр.
Плащането на стаите става заедно със заявките!


Очаквам до сряда най-късно да ми отговорят от Хотел „Дияна” намиращ се в с. Труд, дали резервацията която имат за 7 март ще отпадне. Ако това стане ще пусна информация и за този хотел.


ПП: Пистата е с някои промени... До края на другата седмица трябва да се асфалтира нова отсечка (където е отбеляза Старт-Финал) и бетоните по дългата права да бъдат махнати (до края на кроасана). Това означава 25 метра широка права и доста скоростни дрифтове по време на Дрифт Шоу-то :idea:
maggkrabar
 

Мнениеот maggkrabar » 22 Фев 2009, 00:24

промо клип за началото на сезона и състезанието на 7-8ми март - by KATANA.

http://www.drifting-bg.info/katanateam/ ... 20Opening/
maggkrabar
 

Мнениеот iago » 22 Фев 2009, 16:51

maggkrabar написа:промо клип за началото на сезона и състезанието на 7-8ми март - by KATANA.

http://www.drifting-bg.info/katanateam/ ... 20Opening/
Мега изрудско.. с много силен край :!:
iago
 

Мнениеот COSWORTH-2 » 22 Фев 2009, 17:27

iago написа:
maggkrabar написа:промо клип за началото на сезона и състезанието на 7-8ми март - by KATANA.

http://www.drifting-bg.info/katanateam/ ... 20Opening/
Мега изрудско.. с много силен край :!:
+1
COSWORTH-2
 
Мнения: 16777214
Регистриран на: 07 Яну 2010, 14:29

Мнениеот maggkrabar » 05 Мар 2009, 03:50

разчитах, че със субаруто няма да имам конкуренция в клас Ц и просто ще се повозя - момчето с Ево 5 ми е приятел и няма гуми, а след него само беемвета, освен това се чака дъжд и бури за уикенда :D ама май ще има повече бигачки, даже някакво ауди RS4 си търсеше сликове днес. има шанс да стане напечено.
maggkrabar
 


Назад към Отворени дискусии

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 3 госта

cron