Bobo написа:
Аве тва с тия бутала не е ли прекалено сложен филм - първо сипваш сума ти пари за тях,
после шлайфаш блок на ебати размера и накрая за капак требе да изкопаш тия мнооо фешън бутала
и да им се ебе мамата
Аз имам и едно въпросче на колко ще разредиш мотора

Taka излиза наистина, но ще стане
както трябва. Цилиндрите имаха износване в ГМТ 0,04мм в повече, сравнено с размера в ДМТ. Можеше
да стане задоволително със стари стандартни турбо бутала, ама нямаше да ми е кеф да го правя.
Така със шлайф всичко е перфектно новичко, сегментите ще дадат максимално уплътняване и съответно
налягане с минимум blow-by.Все
пак перформанса идва от перфектното взаимодействие на "железата"
едно с друго на първо място.
А взех тези бутала, защото нови ляти магазински излизаха почти 800 лв. За изкопването и аз съм си виновен,
защото се предоверих и не пратих чертеж на челото на буталото. Викаше един приятел дай да направим
чертежа с чинийката и врязовете, ама аз - не, ония си знаят какви трябва да бъдат. Пък и малко спешно
заминах тогава и нямаше и време. Реално не е проблем да се доработят на стуг и фреза, по принцип
доста бутала се поръчват така и чак като се пуснат в цилиндъра се бележат центровете на клапаните за
врязовете. При къстъм клапани и валове само с такива бутала - заготовки става най - коректно.
Степента мисля да си е стандартна 8:1, а ще копам чинийката, защото е с дълбочина 3,3мм и обем 12,5цц.
На Интегралето доколкото приблизително съм мерил е към 5 мм дълбока и обема и май е 20цц.
Днес гарнитурата ми (Кометик 1,9мм) е дошла и като довърша главата (зарязах работата тия дни)
ще пусна проект на чинийката и врязовете. Но първо трябва да балансирам обемите на горивните камери.
--------------------------
Едит бай Ценко.
П.С. Бате слагай по някой ентър, че иначе е тегаво за четене.

Цитат:
The intake system is fully stock, only the K&N replacement.
Bangs head on keyboard...lol nice build man! Use the advice given here and enjoy your car man!
YouTube
Skype ic_design
evo2 600